11 Ekim 2015 Pazar

PKK'nın Baraj İnşaatlarına Karşı Çıkması

baraj : sulama faaliyetlerine imkan verir. 

sulama : tarımsal kalkınma sağlar. 

kalkınma : ekonomik refah üretir, işsizlik azalır. 

refah artışı, işsizlikte azalma : terör örgütlerinin aradığı fakir, itilmiş, iş güç sahibi olmayan gençlerin sayısında azalmaya yol açar. 


neticede pkk elbette ki baraj yapımına karşı çıkacaktır. 


konuyu baraja indirgemeyelim. daha geniş perspektif ile bakalım. ne diyor adamlar : sen gelip "burada" baraj yapamazsın. neden? orası devlet arazisi değil mi? adam alenen burası benim diyor, sen istediğini yapamazsın. 

kimse kusura bakmasın, bu ülkenin tamamı türkiye devletine aittir. her karışında dilediği adımı atar, kimseden izin almaz. özel mülkiyet ile ilgili sınırlar da yasalar ve anayasa ile çizilen sınırlar kadardır. 

tüm yer altı zenginlikleri devlete aittir. nehirlerin işletmesi devlete aittir. 

eğer zamanında gencecik öğretmenlere, masum doktorlara, din tebliği dışında bir amacı bulunmayan imamlara, tarlasını ekmeye çalışan kürt köylüye yaptığınız gibi, silahsız inşaat işçilerine de saldırırsanız, biliniz ki bizim çoktandır bildiğimiz ama bir kitlenin ısrarla inkar ettiği, sizin katiller sürüsünden başka bir şey olmadığınız gerçeği tekraren ortaya çıkacaktır. 

yazık ki umutlanmıştık. meclise giren hdp ile demokratik siyasetin önü açılacak diye, inanmasak da umutlanmıştık, umutlanmak istemiştik. 

insan aslına döner. ne yapılırsa yapılsın, terörist bildiğini yapmaya devam edecek. 

bir de diyor ki tutuklamalar misilleme sebebi. devletin polisi, hakimi, savcısı, tüm sınırlar dahilinde yasalara uymayan herkesi tutuklayabilir. senin çözüm sürecinde taraf olman dilediğini yapabileceğin anlamına gelmez. 

yetti otopark mafyasının keyfiyeti, sırf kck'ya yakın diye dilediğini yapanlar. bir de üste çıkmasın kimse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder