11 Ekim 2015 Pazar

Erkeklerin Zenginliğini Gösterme Çabası

şimdi, erkek dediğin, malborosunu, arabasının anahtarını, cüzdanını çıkarıp barmenin önüne bırakıyor. sonra da etrafa cool bakışlar atmaya çalışıyor. 

arabasına biniyor, gazı köklüyor. jipine biniyor, umursamaz tavırlarla yol alıyor. pazarlık yapmadan alışveriş yapıyor, bir şey satın alırken satıcıyı azarlıyor. 

peki neler oluyor bu üç milyar insana? 

durum şu ki, erkekler kadınları etkilemek istiyor. 

kadınlar, yuva kurabilecekleri, birlikte sağlıklı çocuklar elde edip yetiştirebileceği, yuvasına bakabilecek, yuvayı dış etkilerden koruyabilecek bir erkek ile hayatını devam ettirmek isterler. 

bu, ilkel çağlardan itibaren süregelmekte olan bir yapıdır. ilkel dönemde, en güçlü olan, en iyi avlanan, en iyi savaş aleti kullanan erkek idi aradıkları kişi. 

şimdi ise güç, para demek. saf sevgi veya aşk üzere kurulmuş, duygusallık yüklü evlilikleri bir kenara bırakırsak, uzunca bir dönem boyunca mantık evlilikleri maddi güce erişmiş kişilerin hedef alındığı şeylerdi. 

şu an için anlaşabilmek, duygusal paylaşım gibi kavramlar ön plana çıkmış olsa da, maddi gücü elde etmiş erkeklerin kadınlara daha çok hitap edebiliyor olması gibi bir durum söz konusu. 

nitekim, erkekler de, "benim çok param var", "ben çok güçlüyüm", "benimle birlikte olursan ben her şeyin üstesinden gelirim" mesajı verebilmek adına, malı mülkü ne varsa ortaya seriyor, belki bilinçli belki de bilinçsiz şekilde. 

elbette ki son dönemde kadınların beklentilerinde bir değişiklik var. anlayışlı, ev işlerine yardımcı, sevecen baba olabilecek, şiddete karşı, kadın haklarına saygılı bir eş hayal edenlerin sayısı oldukça fazla. e tabi ki erkekler de bu ihtiyaca yönelik evrim sürecine koyuldu bile. meriç olarak tabir ettiğimiz "kızların en yakın arkadaşı" konsepti bunun üzerine dayanıyor. "yakışıklı olmayabilirim, karizmatik olmayabilirim, ama seni çok iyi dinler, anlarım, duygusalım" insanı olan meriç, kadınların bu belirttiğim isteğine oynuyor. 

neticede, bir erkeğin tüm davranışlarında olduğu gibi "zenginliği gösterme çabası" da kadınları etkilemekten ibarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder